Vrijdag 12 juni – Treinreis van Xi’an naar Beijing
Vanmorgen werden we om 9 uur opgehaald door John en zijn we naar het treinstation gereden voor de treinreis per hoge snelheidstrein van Xi’an naar Beijing.
John z’n koffer had gejongd, wat hij had ineens 2 koffers ipv 1 koffer. Gisteren was hij bij familie geweest en dus een bergje eten meegenomen voor het Dragon Boat festival dat 19 juni begint. Maar goed dat we dan weer thuis zijn, want dan is er een complete volksverhuizing van Chinezen die afreizen naar hun hometown voor het feest.
Eenmaal in de trein, bleek dat heel veel stoelen leeg bleven. Lekker rustig begin van de treinreis. Het landschap onderweg liet weer veel tarwevelden zien die gemaaid zijn Een enkele werd nog gemaaid. We weten nu waarom er zoveel velden elkaar opvolgen en er geen huizen op de landbouwgronden staan en waarom er kleine hutjes op de velden staan De hutjes zijn schuilhutten of juist hutten om de oogst te bewaken. De boeren wonen tezamen in een klein dorp. Dat weten we nu sinds ons bezoek aan de familie van John. Verder veel, heel veel hoge flatgebouwen zodra er weer een stad werd aangedaan. We hebben ons tegoed gedaan aan de crackers die we een paar dagen geleden hebben gekocht en de cola die we gisteren hebben gekocht. Verder veel gelezen, zodat er wat boekjes en tijdschriften in China kunnen blijven. We doen ze wellicht in de bus bij Cas, die in China woont. Heeft hij wat te lezen als hij thuiskomt in Beijing
Bij aankomst in Beijing stond Chris (de chauffeur van Teesing) ons al op te wachten en hebben we al pratend met de vertaalapp lekker zitten kletsen over van alles en nog wat. Bleek dat de zoon van Chris zijn master van zijn opleiding niet mocht afmaken omdat er een overschot van engineers op het gebied van brug en wegenbouw is in China. Hij gaat nu solliciteren bij de politie, maar voor 1 agent zijn 1.000 aanmeldingen. Bizar!!! We hadden recent gelezen dat er minder Chinese studenten in NL komen studeren. Volgens Chris omdat de waarde van een studie in het buitenland niet meer zo hoog geldt, alleen als je hebt gestudeerd aan een top universiteit en daar komt geen een Nederlandse universiteit in voor.
We slapen weer in het Renaissance hotel, nu op de 19e verdieping. Na het inchecken en het wachten totdat de koffers waren gebracht, zijn we naar buiten gelopen en in een straatje achter het hotel en restaurantje gaan zoeken. Het werd Italiaans eten met mes en vork :) Daarna nog een biertje gehaald bij de Ierse pub die Cas ons had aanbevolen aan het begin van de vakantie. Daar heeft Paul een gedeelte van de herhaling van de openingswedstrijd van de WK gekeken. Die wedstrijd was afgelopen nacht om 3.00 uur lokale tijd en toen lagen wij met onze oogjes dicht….
Om 20.30 uur meldde ik me bij de spa voor een massage. Dat werd gegeven door een tenger Chinees vrouwtje..Amy. Ze mocht dan klein en tenger zijn, maar ze had de kracht van een paar kolenschoppen in haar handen. Heerlijk! Nu water drinken en straks lekker slapen.

Weer een belevenis met de trein geweldig hoor nog even genieten. Zo op de 19 verdieping wat hoog. Zal wel een mooi gezicht zijn nog even genieten. Maandag weer naar huis. Een vakantie om nooit meer te vergeten. Genieten jullie nog maar even .
Liefs van ons
Ik rij morgen met een vrachtwagen mee naar Napels. Even een super jacht bevoorraden.