Donderdag 1 juli - Home Sweet Home

2 juli 2021 - De Lier, Nederland

Al met al toch nog lang geslapen voor ons doen. Half 7 opgestaan en de laatste spullen ingepakt. Om half 8 zaten we in de auto nadat we afscheid hadden genomen van Claudia. We hebben weer een fantastische tijd gehad en volgend jaar zomer weer?? Wij zien het wel zitten en ik moet op Murmeltierjacht! Alle FB vriendjes en vriendinnetjes hadden het erover en ik heb ze vorig jaar en dit jaar niet gezien!! Reden om terug te komen volgend voorjaar :)

Nog even goedkoop tanken bij de Billa en we gaan en route naar de grens overgang. Dat ging me daar toch een partij megasoepel….en weer doorrrr!!

Net na Würzburg was aan de andere kant een mega file ontstaan doordat daar een vrachtwagen met pech stond. Wij konden dat zien en de file die tot gevolg was….bizar!! Wel 15-20 km lang. Het leek of er geen einde aan kwam….verbijsterend!

Bij Frankfurt hadden wij een ‘Baustelle’, waarbij 2 banen aan de rechterkant en 1 aan de linkerkant. Wij kozen voor de rechterkant. De vrachtwagens mogen daar niet inhalen en dat is dan 1 lange rij van vrachtwagens die op de rechterbaan stapvoets rijden. De baan ernaast reed lekker door…totdat….zo’n gruwelijke lastpak van een vrachtwagenchauffeur een hekel kreeg aan al die personenwagens die lekker konden doorrijden, dus hij ging lekker breed rijden waardoor de personenauto’s er niet langsreden. Wat een mega eikel zeg!! Maar mijn Paul is niet voor een kleine vervaard en gaat doodgemoederd langs die vrachtwagen en hoppa er ligt me dan toch een eind weg vrij om door te rijden….BIZAR!! Ik zat toch wel met de oogjes toegeknepen en hangend aan de handgreep, toen Paul langs die vrachtwagen reed…..

Bij Limburg Süd (we hadden het goed onthouden!) hebben we getankt en wat gegeten bij de Mac. Bij binnenkomst vaccinatiebewijs laten zien, FFP2 masker op en een formulier invullen. Daarna mocht je bestellen en gaan zitten in het restaurant. Die Duitsers zijn echt nog mega streng!! Ook raar, want als gast moet je een FFP2 masker op en als werknemer van de Mac mag je een gewoon masker dragen. PFFFF wat een gedoe toch ook allemaal!!

Rond 14.00 uur gingen we weer verder richting Keulen. Daar wilden we bij Whitewall kijken naar de printmogelijkheden van de foto’s van de fotoshoot. We willen een mooie galerie kwaliteit, maar ook daarin zijn zoveel verschillende mogelijkheden, dat we dit wel eens wilden zien. De kiosk was in hartje Keulen….maar we hebben het gevonden en de manager van de winkel vertelde Paul waar de parkeergarage was. Paul kwam later terug met de map met tekeningen en de A4 met de foto’s. We hebben heel wat mogelijkheden bekeken en besproken, maar waarschijnlijk gaan we voor de acryl versie. Dan krijg je ook diepte in de foto’s….soort van 3D idee. Allemaal niet goedkoop, maar wel heel gaaf!!

Om half5 reden we weer verder richting NL en om 17.45 uur reden we bij Venlo de grens over. Eerst natuurlijk nog wel even goedkoop getankt in Duitsland….tsja…we blijven Hollanders :)

Er zou overal file staan, maar wonder boven wonder konden we lekker doorrijden en waren we rond 19.45 uur bij de Westgaag om nog lekker te eten (Paul kookt alweer whahahahaha)

En dan….zonder mondkapje naar binnen, zaak afgeladen. Geen vragen over vaccinatie, geen mondkapje, geen formulieren invullen, geen, geen, geen….heel bizar!! Toen we weggingen 2 weken gelden gold dat allemaal nog wel en nu??? Kan alles weer! HEERLIJK….maar wel vreemd!!

Enfin, daarna zijn we naar huis gereden om de auto uit te laden en de fietsen in de schuur te zetten. 

De vakantie zit er weer op!! We hebben genoten van Oostenrijk en verheugen ons op de wintersport in januari. 

8 Reacties

  1. Janny:
    2 juli 2021
    Fijn dat jullie weer heelhuids thuis zijn.
  2. Carla Jansen:
    2 juli 2021
    Dankjewel! Alles goed gegaan :)
  3. Jacqueline:
    2 juli 2021
    Welkom thuis. Heb weer genoten van jullie belevenissen.
  4. Carla Jansen:
    2 juli 2021
    Dank je wel! Ook ik heb genoten van de vakantie :)
  5. Nellie:
    2 juli 2021
    Gelukkig veilig thuis .nog eventjes genieten van elkaar.
  6. Carla Jansen:
    2 juli 2021
    Inderdaad weer veilig thuis. We kwamen Lex nog tegen, die ging richting Venlo ofzo met zijn felgroene T-shirt aan :)
    Paul seinde nog, maar ja dat moet je maar net zien en opvallen. Was wel grappig dat je Koornstra auto's tegen komt. Nu nog een weekendje samen en dan begint de onregelmatigheid weer.
  7. Nellie:
    2 juli 2021
    Ja he .wij ook nu vrij weekend.kan wel dat jullie l lex tegen kwamen.
  8. Carla Jansen:
    3 juli 2021
    👌🏻🤣