Dinsdag 28 mei 2024
28 mei 2024 - Sabbioneta, Italië
Vandaag heerlijk uitgeslapen en op het gemak ontbeten. Daarna de koffers klaar gemaakt voor 1 nachtje in de buurt van Parma en de rest van de bagage weer geherschikt. Daarna weer de trolley van het hotel geleend en in 1x alle zooi naar beneden en in de auto gedeponeerd
Toen nog betalen en hop hop weer onderweg naar de volgende stek. We gaan niet via de tol, maar via de toeristische route. Onderweg zijn we nog bij een te gek leuk restaurantje gestopt om te eten en zelf af te tanken…. Bij binnenkomst begonnen we in het Engels en meteen hoho m.a.w. geen Engelssprekend, maar er werd er eentje uit de keuken gerukt en die kon wel wat Engels. Nou met veel handen en voeten werk, houtje touwtje Engels en we wisten wat er op de kaart stond. Voor 15 euro hadden we een voorgerecht, hoofdgerecht en een aperitivo. De gerechten waren super lekker en met een koffie en een aperitivo in onze kraag togen we weer in de auto richting Parma.
We waren al 2 dagen op jacht naar een kabeltje om de foto’s van mijn camera op de laptop te kunnen zetten. Gisteren was het niet gelukt, vanmorgen in Milaan nog gestopt bij een MediaMarkt waar ze hem ook niet hadden, maar op de Campus bij Parma was een fotozaak en die dame heeft ons perfect geholpen!! Ik kan eindelijk de foto’s van de camera downloaden en bewerken! JIPPIE!!!
In de buurt van Langhirano zag ik in de verte een kasteel, dus Paul moest de auto stoppen zodat ik een foto kon maken. Nu waren we de hele dag al langs klaproosvelden gereden, maar telkens in de verte, dus een stuk verderop zag ik een klaproosveld vlakbij de weg. Paul moest weer stoppen van mij. Ik dacht ik loop wat verder het veld in…..zat er een geul en lag ik plotseling achterover met een verzwikte enkel. Auwauwauwe…en Paul zat nog heerlijk in de auto zijn ding te doen en had niks in de gaten. Fijne vent…heb je lekker wat aan
We zijn nog naar het kasteel gereden, maar alles was al gesloten. Het kasteel is van 9 tot 3 uur open en wij waren er na 3 uur. Pech…misschien morgen nog even kijken? We zullen zien.
Daarna zijn we naar onze B&B voor 1 nacht gereden. Nee zeg…stuurt navitruus ons over een weg……steil naar beneden, grote gaten en dan hebben we het over megadiep….vond Paul niet fijn…..Hij zei: kijk er loop nog een weg en waarom we deze kant op worden gestuurd??? Geen idee. Komen we na een steile klim op de doorgaande weg, zitten daar 2 dames onkruid te wieden bij de kerk en die kijken….HUH wat doen die daar??? JA dat dachten wij ook whahahahahaha. Enfin we hebben onze B&B gehaald en we zitten zover in the middle of nowhere dat we bij onze gastheer en gastvrouw gaan eten om 20.00 uur. Ze spreken beiden geen woord Engels, dus dat wordt gezellig
We werden wel gewaarschuwd om deuren en ramen gesloten te houden tijdens de nacht. Want dan kunnen er herten, stekelvarkens, wolven, vossen over het terrein lopen….nou mijn deur blijft stijfdicht!
Het is bijna 20.00 uur dus zo eerst eten, daarna de blog en alle foto’s online zetten.
Ciao!!!

En rijden over een geitenpad daardraai jij je hand toch nietvoor om. Herinner mij een verhaal van 2 meiden op Curaçao en een offroad route 😂😂.
Geen bezoek gehad vannacht?