Donderdag 4 juni – Li river cruise
Vanmorgen was het alweer vroeg dag, want om half 9 werden we opgehaald. Ook moesten we het wasgoed apart houden, zodat we in de volgende stad naar een laundry konden gaan. Vooral de korte broeken, shirts en ondergoed wordt kritisch
We stonden even voor half 9 beneden met al onze zooi, dus hop hop in de auto en door naar de vertrekplaats van de cruise over de rivier Li. Vandaag bleek het weer wisselvallig te zijn, droog maar bewolkt, dan weer regen met afgewisseld wat zon. Dat gaf een extra dimensie aan het fotograferen. We zagen prachtige bergtoppen, watervallen, buffels in het water, koeien die liepen te grazen – wel aan een lang touw en natuurlijk de vissers met hun aalscholvers. Al genietend op het bovendek gingen mijn gedachten terug naar de reis met Jacqueline in Noorwegen. Toen ik ging zwaaien naar passagiers van een ander bootje, lag Paul al helemaal in een deuk. Hij zegt nog effe, dan pak je de vlag en ga je zwaaien…..Miste je wel even Jacq
Net na het eten kwam de melding dat we binnen een paar minuten een bekende afbeelding op een 20 yuan biljet zouden zien. De afbeelding is namelijk een momentopname van de rivier Li en haar omgeving. Dus al die Chinezen met een biljet van 20 naar boven en kijken waar de foto gemaakt moest worden. Een bemanningslid wees ons ook nog een op berg dat op een kameel leek. Dus hop een foto gemaakt.
De aankomst was zonnig en megabenauwd door de hoge luchtvochtigheid. John belde naar de chauffeur en aan zijn toon te horen was hij echt niet blij. Hij schoot een taxi aan en toen zijn we per taxi naar het hotel gereden. In deze omstandigheden was het lopen vanaf de kade naar het hotel te ver. Gelukkig, want ik was behoorlijk moe. Het vele wisselen van hotels is me niet in de koude kleren gaan zitten. Ben toch al zo’n slecht slapen en dan nog een 3 hotels binnen 5 dagen is best heftig.
Ook deze keer hebben we een prachtige kamer een een superdeluxe wc die alles weer automatisch doet met een verwarmde WC bril…ik kan zeggen….dat went toch wel snel hihihihi Ook een heerlijke ruime douche en een super groot bad in de slaapkamer. Nou ben ik geen badmens en Paul gelukkig ook niet, dus die fungeert als kledingkast. De koffers gingen open en binnen no-time was de hotelkamer ontploft met zooi…..
We hebben even lekker gerelaxed – powernappie gedaan en ik heb de foto’s van gisteren erop gezet. Paul dacht in de luie stoel te gaan liggen die in de kamer staat. Het is een soort schommelstoel, dus hij schommelt er mee wat herrie maakt en zegt wat een kak stoel, daar koop je toch nooit voor jezelf? Dus hij probeert op te staan uit die stoel….NEE….lukt het niet. Nou je kon me opvegen!!! Kwam niet meer bij van het lachen…eerst een foto gemaakt en toen ik hem daarna wilde helpen was het niet meer nodig…hij kon dat zelf….Mijn soepele mannetje whahahahahaha
Na de powernap hebben we nog even rondgewandeld in West street – HET winkelgebied van deze stad – daar hebben we zowaar haarlak en scheerschuim in de juiste ml hoeveelheid kunnen kopen. FIJN! Op tijd weer terug naar het hotel want John zou met ons meelopen naar de laundry.
Bij aankomst in het hotel bleek dat het water tussen 3 uur en half 6 eraf zou zijn…dat was het slecht nieuws, het goede nieuws was….ze hebben hier wasmachines waarin je zelf je was kan doen. TOP!!! Gratis en je kan er bij wijze van spreken bij blijven. Wij waren niet de enige, dus al de 5 machines waren aan het werk en kon John ons niet helpen en kon hij zijn eigen tijd in gaan delen. Een half uur later zouden er een paar klaar zijn, dus wij hebben na een half uur 2 machines in beslag genomen en zijn de wasjes gestart. Het wasmiddel moest je in een bakje van de ruit doen…..maar goed dat er een gast was, die ons dat kon vertellen. Ook hoe je de machine moest aanzetten…lekker zo’n futuristische wasmachine…
Omdat de wasjes een uur zouden draaien, zijn we naar de massage salon gelopen. Eerder was er niemand aanwezig, zowaar was er nu iemand en kon ik meteen een Chinese massage krijgen. Ook deze dame had een paar stevige handen en onderarmen. Er zijn heel wat knopen hardhandig weggewerkt in mijn rug en vooral losgewerkt. Nu maar hopen dat ik een tijde tegenaan kan. Want krijg na lang zitten (lunch oid) behoorlijk last van mijn linkerkant die uitstraalt naar mijn voet – voelt alsof deze dood is en tintelt. Enfin, na de vakantie maar eens naar de dokter gaan????
Paul heeft intussen de wasjes in de gaten gehouden en had instructies gekregen wat niet in de droger kon. Nu de droger aanstond konden we weer de West Street in en hebben we heerlijk geslenterd en in een restaurant wat gegeten. Het smaakte MWAH..bestellen we geen 2e keer meer. Als toetje namen we een softijsje bij een kraampje. HEERLIJK!!! Net nog even bij de droger gekeken, maar die stond nog aan. Dus dan maar naar de kamer om de socials bij te werken.
Morgen weer een druk dagje en laatste dag in Guilin.
Janny:4 juni 2026Prachtige foto’s. Hoelang blijven jullie daar nog?? Geniet groetjes
Carla Jansen:5 juni 2026We zijn op de helft van onze reis. Maandag 15 juni vliegen we terug
Jacqueline Verburg:4 juni 2026Heerlijke verhalen weer. Ik heb op polarstaps al vol op gereageerd. Zo gelachen over dat verhaal met die stoel schitterend 🤭😍🤣
Carla Jansen:5 juni 2026Jaaa zag het😜🤣🤣🤣
Tonny Kruiswijk:4 juni 2026Mooie foto’s zeg! Ik had Paul wel op die stoel willen zien 😂😂😂
Carla Jansen:5 juni 2026De foto’s staan in polarsteps😇