dag 1 - 2e Pinksterdag – maandag 21 mei 2018

21 mei 2017 - Krefeld, Duitsland

Na dagen van voorbereiding, is dan eindelijk de dag aangebroken dat Jacqueline en ik met pa en ma een reisje langs de Rijn gaan maken.

Vanmorgen was het mega vroeg....5 uur opgestaan, laatste spulletjes in de koffer en hop hop onderweg naar Den Hoorn. Daar moesten de koffers van pa en ma nog aangevuld worden met de laatste kleding, medicijnen en toiletartikelen. Om half 7 stond de taxi voor de deur....een Skoda voor 4 grote koffers, 2 stuks handbagage en 4 personen.....Lekker handig dat De Roo zo’n kleine auto stuurt....had dit toch echt opgegeven bij Valys. Lekker begin van de reis....

Maar Paul en Jacqueline waren niet voor 1 gat te vangen en sloopten de auto (hoedenplank eruit) en ging passen en meten met de koffers en ja hoor...zowaar het lukte. Daarna mochten wij in de auto en zaten we als sardientjes opgepropt op de achterbank. Ma zat vorstelijk voorin....zij wel J Toen moest er nog getankt worden en konden we eindelijk de heenreis naar Arnhem aanvangen.

Bij aankomst op de kade, moesten we onszelf uitvouwen uit de auto en konden we gaan inchecken.  Als een stel houdini’s ontvouwden we onzelf en werd er heel wat afgekrakt om weer in een rechtop stand te komen J Wij hebben hut 413 en pa en ma hut 410. Meteen de deurhangers opgehangen, dus pa en ma weten waar hun hut is en waar onze hut is.  Eerst koffers van pa en ma uitgepakt en daarna naar onze hut gegaan. Wij zoeken naar een fohn.....nergens te vinden, maar volgens de folder moest deze er zijn.....maar we hebben hem gevonden...jippieeee!!!

In eerste instantie hebben we op het tussendek gezeten, want op het zonnendek was het nogal fris.  Wel hebben Jacq en ik nog een selfie gemaakt op het zonnedek. Dat ging ook niet zonder slag of stoot....zat de telefoon er eindelijk in, kon de stekker er niet in en was daarna mijn telefoon weer uit. Was hij eindelijk aan, had ik verschillende foto’s gemaakt van de overkapping, de tafel en mezelf....maar na veel voorpret is dan eindelijk de selfie gemaakt. Ik weet niet of de selfiestick vaker gebruikt gaat worden....is toch wel een ‘ dingetje’. Na de lunch zijn we naar het zonnedek gegaan. Ik plofte in elkaar en ben lekker in de hut een dutje gaan doen. Pa stortte ook in, maar wilde in 1e instantie niet naar zijn bed. Op een gegeven moment zei hij.....ik ben er wel klaar mee, ik wil naar huis....whahahahahaha Pa je zit op een boot en je kan niet weg....OHW??? Wil je even naar bed om te slapen? Toen zei hij toch maar ja. Jacq lag natuurlijk in een deuk om zijn reacties......:)

Bij elke toiletgang of gang naar de hut, moet er iemand van ons mee. Pa is helemaal uit zijn doen, maar hij geniet volop. Ma zit heerlijk de hele tijd te puzzelen en geniet op haar manier.

De zon was heerlijk warm en toen moest er natuurlijk wel gesmeerd worden. Na zijn dutje hebben we pa en onszelf ingesmeerd. Ma wilde niet. Op het zonnendek hebben we genoten van de omgeving en het feit dat we op het water zijn.  Je kon duidelijk ruiken dat we door het Ruhrgebied vaarden. Industrie en uiterwaarden wisselden elkaar af.

Om half 7 gingen we aan tafel voor het diner. OMG wat hadden we een trek. Moeten wel ff wennen aan de etenstijden.....ik heb een eigen versie van luid klokje klingelinge kloeg weggegeven en pa was gepikeerd dat Jacq en ik een glas water en een glas wijn hadden. Hij had alleen maar water!!! Hebben we maar een glas bier voor hem besteld en was hij weer stil....whahahahahahahaha

Na het eten zijn we nog even de wal opgeweest. Hebben even rondgewandeld in Krefeld, waarbij de ontluchtingsgaten flink tekeer gingen hihihihihihi Even een ijsje gegeten en nu zitten we weer in de salon.

Dag 1 is geslaagd...ben benieuwd wat de dag van morgen zal brengen.....

6 Reacties

  1. Ronald Wollendorf:
    21 mei 2018
    Het lijkt bijna op werk😂😂maar wel gezellig en heel wat ervaringen erbij op dag 1, de sardientjes on tour😉👍
  2. Paul Jansen:
    21 mei 2018
    Super leuk te lezen, ons reisverslag scheelt nie veel van die van jullie, alleen wij zaten voorstelijk in een Tiguan en ga nu 23.40 naar bed 😬😬
  3. Gemma Dijkgraaf-Schrier:
    22 mei 2018
    Wat leuk Juffie, dat reisverslag. Vooral omdat ik moeders ook al jaren ken. Ik hoor de commentaren😅. Heel veel plezier.
  4. Marja Moorman-Bos:
    22 mei 2018
    Leuk gebaar van jullie voor je pa en ma. Wat zullen ze genieten en de weersvoorspellingen zijn voorlopig goed. Paar keer na overlijden Willbrord met groep van zangkoor geweest, dacht eerst voor oude lullen, (hoor haar met haar 73 jaar nu) en ik vond/vind het nog leuk ook. Ben inmiddels 3x mee geweest en gaan met kerstmarkt weer met Feenstra. Luitjes heel veel plezier met z'n zessen, groetjes aan je ouders.
  5. Noor:
    22 mei 2018
    Ge_wel_dig!!!!!!
  6. Sandra Nijveen:
    22 mei 2018
    Wat een leuk verhaal .....Geniet van je ouders Car......En heb plezier met elkaar ;)
    Dikke knuffel